21. sep. 2010

Naixement





Així començavem la classe de divendres passat, amb aquest breu video. Potser aquesta tardor en veurem uns quants, d'aquests. Funciona tant amb nens petits de tres anys com amb pares de 45. De fet, el repte més gran que se'm presenta a l'hora de fer les classes de català és el de crear situacions d'aprenentatge que sedueixin tant els grans com els petits. També es fa difícil atrapar a nens i nenes d'edats tan diferents i amb nivells tan diferents.
Un cop creada la situació, només cal omplir-la de paraules, que convidin a més paraules, i compartir-les. Però per a sentir la necessitat de compartir cal haver viscut alguna cosa més o menys intensa. I això és el que intento divendres rera divendres. Que aquests nens se'n vagin de la classe amb una vivència única a la butxaca.
Per cert, Marta. Els dofins són mamífers, i creixen dins de la panxa de la mare amb un cordó umbilical, com nosaltres. El cordó es trenca quan són expulsats a l'exterior, i el dofí recent nascut ha de nedar fins la superfície per agafar aire. Si no pot fer-ho sol, l'ajuda la mare.
Mare. Vida. Quines paraules més curtes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar