Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

30. okt. 2010

He decidit fer unes quantes sessions de prova amb el grup de grans abans de que s'acabi l'any, per poder, a finals de curs, prendre una decisió amb coneixament de causa: qui i quants som? quines són les coses que ens mouen? què volem fer? quin dia i a quina hora?

La primera sessió, ahir. La sensació de primera vegada feia temps que no la sentia amb tanta força. Sé que ells s'ho van passar prou bé, malgrat els primers moments de vergonya i de silenci. Jo vaig viure una estona emocionant, de les que et reconcilien amb el món. Perquè tots quatre, còmplices, vam desfer la vergonya i la por, i vam acabar saltant. Una petita gran victòria. Una victòria secreta.

Desfer la por és una cosa que es pot fer en soletat. Però fer-ho amb la complicitat d'algú és una aventura enorme, impagable.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar