Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

30. okt. 2010


Una primera ullada a un blog que un molt bon amic m'ha fet conèixer em va donar la idea de fer un treball de geometria amb fils. Ahir divendres vam fer una primera aproximació: línies rectes, corbes, obertes, tancades. Em va semblar que podia donar molt joc. Després de treballar una estona amb els fils i de parlar-ne, vam estar mirant unes quantes fulles que jo havia recollit, i vam descobrir-ne els nervis. I també ens vam mirar les mans, les ratlles de les mans. Línies, nervis i ratlles. M'agrada molt treballar amb aquest tipus d'associacions. I a més, permeten un ús molt ric del llenguatge.
Vam acabar aquesta part fent un treball de moviment on jo pretenia fer-los créixer, estirar-se amunt i enfora, com fan les fulles i el cos, i fer-los caure, després. Com fan les fulles i el cos. I això els agrada. Créixer, estirar els braços, les mans i els dits, i caure. Sobretot els agrada caure.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar