Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

20. feb. 2011No sempre poso fotos de la feina que fem a classe, perquè de fet, per a mi, el resultat plàstic dels treballs manuals que fem no és el més important. I penjar els treballs al blog, sense paraules, se'm fa estrany.

Avui ho faig. Les dues primeres fotos són una mostra de les escales que vam fer amb palets de fusta després d'explicar el conte de La rateta que escombrava l'escaleta amb els titelles de l'Olau, fa dos divendres. A la darrera foto hi ha tots els nens i nenes que vam vestir després d'explicar el conte El meu vestit preferit, divendres passat. Per als pares que llegiu això, recordeu que aquests moments que jo proposo per a treballar amb els nens són moments per parlar: preguntar, escoltar, negociar, construir. Moltes vegades es tracta de coses que ells sols no poden fer -com és ara tallar roba- i el fet de que vosaltres ho feu amb ells no és cap problema. De fet, és aquest l'objectiu. Fer-ho amb ells, fer-ho tot parlant.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar