Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

16. apr. 2011
Divendres temàtic: treballem el nus, l'embolic, a partir del moviment, el joc i la paraula. Juguem a perdre'ns amb el cos, enllaçar-nos, embolicar-nos, abraçar-nos. Ens agafem de les mans i emboliquem la troca. Mirem imatges de nusos (nusos de corbata, nusos de mariner, xarxes plenes de nusos, el nus de la Trinitat, laberints i nusos celtes, branques de figuera ennusades, teranyines, cables embolicats, abraçades. Tenim pendent aprendre a fer els llaços de la sabata, que la majoria dels petits encara no en saben. Acabem dibuixant un camí en un laberint de paper.
Tenia ganes de fer treballar als pares, fer-los parlar a poc a poc i fer-los parlar de pressa, ben de pressa, sense fer-se un embolic. Però no va poder ser, que els pares no hi eren aquest divendres.
Amb el grup de grans sortim a fora, després d'una breu introducció al tema del dia. I treballem amb fils, de dos en dos, primer amb els ulls oberts, després amb els ulls tancats. Es tracta de moure's amb l'altre, i per fer-ho la única condició és manetnir el fil tensat. Mantenir aquesta tensió és especialment important quan un dels dos tanca els ulls i es deixa guiar per l'altre. Val tot: córrer saltar dormir jugar revolcar-se per l'herba, però el fil ha d'estar en tensió. Aquest és un molt bon exercici de compenetració física, de confiança. Requereix una dosi important de concentració, i per tant segons quins dies pot resultar massa ambiciós. Ahir va anar molt bé. He penjat un parell de fotos.
Bona Pasqua a tots!

1 kommentar:

  1. Visca la primavera ! Aquell dia feia fresca però ho vam passar molt bé tant les mares com els fills.
    Gràcies Mireia!
    Montse

    SvarSlet