16. apr. 2011

Fer-se un embolic






Divendres temàtic: treballem el nus, l'embolic, a partir del moviment, el joc i la paraula. Juguem a perdre'ns amb el cos, enllaçar-nos, embolicar-nos, abraçar-nos. Ens agafem de les mans i emboliquem la troca. Mirem imatges de nusos (nusos de corbata, nusos de mariner, xarxes plenes de nusos, el nus de la Trinitat, laberints i nusos celtes, branques de figuera ennusades, teranyines, cables embolicats, abraçades. Tenim pendent aprendre a fer els llaços de la sabata, que la majoria dels petits encara no en saben. Acabem dibuixant un camí en un laberint de paper.
Tenia ganes de fer treballar als pares, fer-los parlar a poc a poc i fer-los parlar de pressa, ben de pressa, sense fer-se un embolic. Però no va poder ser, que els pares no hi eren aquest divendres.

Amb el grup de grans sortim a fora, després d'una breu introducció al tema del dia. I treballem amb fils, de dos en dos, primer amb els ulls oberts, després amb els ulls tancats. Es tracta de moure's amb l'altre, i per fer-ho la única condició és manetnir el fil tensat. Mantenir aquesta tensió és especialment important quan un dels dos tanca els ulls i es deixa guiar per l'altre. Val tot: córrer saltar dormir jugar revolcar-se per l'herba, però el fil ha d'estar en tensió. Aquest és un molt bon exercici de compenetració física, de confiança. Requereix una dosi important de concentració, i per tant segons quins dies pot resultar massa ambiciós. Ahir va anar molt bé. He penjat un parell de fotos.
Bona Pasqua a tots!

1 kommentar:

  1. Visca la primavera ! Aquell dia feia fresca però ho vam passar molt bé tant les mares com els fills.
    Gràcies Mireia!
    Montse

    SvarSlet