Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

5. sep. 2011

El tipus de treball que vam fer divendres passat em sembla fascinant perquè posa en joc molts aspectes diferents: el treball de sensibilitat musical, el treball de consciència corporal i la capacitat de percepció i d’associació. És un tipus de treball que em desperta moltíssimes preguntes. Que em desperta. I que ens desperta.

Els dibuixos fets en carbó que veieu aquí els vam fer de la següent manera: treballant per parelles, un sostenia un paper al pit amb una mà, el carbó amb l’altra. El company, assegut al darrera, estimulava la nostra esquena amb traços de qualitats diverses, intensitats vàries, formes, dinàmiques i nosaltres intentavem plasmar al paper allò que registravem. És un exercici de consciència corporal, amb l’afegit de que obtenim una informació concreta sobre la nostra consciència, és a dir, sobre com concebim el nostre cos (en aquest cas l’esquena) i com el sentim. Amb els grans ens vam atrevir a fer l’exercici treballant sobre el cap.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar