Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

3. dec. 2011


Hem acabat el cicle pirata. Amb ganes de fer-ne més, i de trobar la millor manera -la manera més interessant, més divertida i més eficaç- de familiaritzar els nens i nenes amb un vocabulari específic que ja tenen amb danès i que els falta en català. No és fàcil, perquè demana una disciplina que ha de negociar terreny amb l'espontaneïtat, la necessitat i l'impuls. Però jo me n'emporto moltes idees, d'aquí, i més dades en relació al tipus de dinàmiques que atrapen o no atrapen als nens i nenes del grup de grans.
Vull acabar donant les GRÀCIES a la Montse, per la seva complicitat durant totes aquestes sessions i sempre, per l'esforç i la paciència, i pel temps dedicat a elaborar les sessions amb mi, i a realitzar-les. Gràcies!!!!

1 kommentar: