Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

1. feb. 2012


El tió ens va passar una carpessano-cançoner a cada un, aquest Nadal passat. Serà eina de treball durant aquest curs i els vinents. És un carpessano verd, dina4, on a cada pàgina hi ha una cançó i molt d'espai per dibuixar. Hi he recollit totes (o quasi totes!) les cançons que hem treballat a les classes des que vam començar, inclús les cançons que hi havia en aquell cançoner tan bonic que vam fer amb la Marta Barnils el 2008. Aquest any m'hi ha ajudat la Lali Peitx. Gràcies, Lali.
Una de les meves intencions per el curs 2012 és fer un treball amb les cançons (treball de llenguatge, de ritme i de musicalitat) molt més regular i continuat.

A part del carpessano mantenim, de moment, les carpetes de sempre, on hi guardem altres dibuixos i treballs plàstics que tenen a veure amb activitats fetes a classe, contes explicats...etc.

Penjo una foto del cançoner del 2008, una de les carpetes grans, i una de les carpetes d'aquest any. Tinc tot un magatzem a casa, ja ho veieu.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar