Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

3. mar. 2012Aquí els colaixos que vam fer ahir a la classe dels petits i dels mitjans. Sense tirsores, estripant amb els dits. Es tractava de fer un animal, perquè tant amb els petits com amb els grans havíem parlat de diversos animals, durant la classe. I els havíem ballat.
Amb els grans no vam tenir temps de fer-ne un, però la idea era fer-ne un de sol tots junts, i anar parlant de com fer-lo, anar definint-lo amb paraules. Segurament ho farem el dia que ve. Aquí, un cop més, el resultat no és el més important. El més important és crear una situació on adult i nen puguin acompanyar-se i negociar cada pas en aquest petit procés creatiu: que si ho fem així, que si ho fem aixà, què et sembla aquest color, què t'agradaria fer, jo vull això...o jo no vull això, jo vull enganxar bratz.
Les cartolines de color taronja són del grup de petits i les negres del grup de mitjans. Disculpeu-me si n'hi ha alguna a l'inrevés. Cadascú hi veu el que hi veu!Ingen kommentarer:

Send en kommentar