Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

19. maj 2012Les primeres tres fotos il.lustren el treball de direccions en parella (on també treballem, per tant, la relació). La quarta foto la vam fer un moment en que jo explicava una narració i parlavem de què fa el cor quan un està molt espantat. La quinta i última foto és de l'última activitat que vam fer abans d'acabar la classe, que consistia en fer, entre tots, la composició de diferents unitats tot relacionant troços de dibuixos que jo els havia donat.


3 kommentarer:

 1. Es pot veure com les tres activitats van ser un èxit total. A més a més van parlar molt i per a mí la darrera va reforçar el treball en grup. Cada nen va dir l´objecte que tenia a la mà i va dir què li faltava. Amb una mica d´entrenament aquesta activitat pot ser tot un èxit pedagògic. Molt bé, Mireia!!
  Montse

  SvarSlet
 2. Moltíssimes gràcies pels teus comentaris, Montse. Jo ja sé que em vas seguint, secretament... ;)

  SvarSlet
 3. Montse, et veig a les fotos com participes i les teves opinions al video "Jugar en catalè a Copenhagen" de TV3 van ser molt celebrades. Realment esteu fent una experiència preciosa que ens enriqueix a tots, als que hi sou i als que us seguim. Molt bé a tots: nens i nenes, mares i pares, sou una monada!

  SvarSlet