Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

15. sep. 2012Aquell divendres havíem fet un canon amb la cançó de Pujarem dalt dels cims, que la majoria coneixen molt bé. La majoria de pares, vull dir.
No sé si us passa, el que a mi em passa, quan me’ls/us escolto. 
A mi se’m dibuixa un somriure petit a la cara, i una mirada tota dolça. Els ho veig als ulls. Que aquestes cançons que cantem aquí, i les històries que expliquem, els expliquen. Expliquen coses viscudes. I el més important no és- sento jo- que siguin cançons catalanes, o històries catalanes, sino que siguin cançons i històries viscudes, que els facin ser, per un moment, els nens i nenes que eren, i que encara són!! I que puguin explicar qui són als seus fills a través de sensacions i emocions, i no només paraules.  O què? ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar