Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

25. nov. 2012

A les classes de petits i mitjans de divendres passat vam treballar el món de les coses i les persones estirades i estirables. Primer ho vam fer des del cos, estirant-lo i arronsant-lo coordinant el moviment amb els sons allargats o escurçats de la meva harmònica. Estirats de panxa enlaire estiravem els braços, les cames,  els dits, i estirats de panxa a terra estiravem i arronssavem tot el cos, a poc a poc i de pressa. Per parelles, ens estiravem els uns als altres, amb la mà, amb el peu, amb el colze. Estiravem, empenyíem, i tornavem a estirar.  
Vam parlar de les tantes altres coses que ens podíem estirar (els cabells, les orelles, la pell, les parpelles, els mitjons, el coll, la roba...etc) i vam parlar de què vol dir ser un estirat -això últim amb els mitjans. Vam mirar fotos de gats estirats i vaques estirades, cabells estirats, paper de water que s'estira, xiclets enganxats a la sabata, i arbres que s'estiren amunt i amunt i que es diuen xiprers. 
Amb els mitjans vam reflexionar sobre el tema de l'elasticitat, i vam acabar concloent que els tigres són elàstics perquè després d'estirar-se en diferents direccions i des de diferents parts del cos, tornen a lloc.
Aquí una foto d'uns quants de la classe de mitjans amb unes bosses de plàstic blaves que, com que porten un elàstic, s'aguanten.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar