Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

17. dec. 2013


Si voleu sentir en Lluís Carbó, de Can Sacot, cantant El Cant dels Ocells, aquí el teniu. Ell va aprendre aquesta cançó amb un grup de nois del poble, voltant per les cases on els donaven ous i diners quan passaven les caramelles. Cantaven goigs, sobretot. Ell tocava la pandereta.
La Barbara Van Hoestenberghe, que ja sap la que hem organitzat amb el seu enregistrament i té uns quants dels nostres ocells penjats en el seu blog, m'ha passat el link. És el link d'una web que porta el títol de Cançons i músiques dels avis, i des de la que es recull música i cançons apreses oralment pels avis i àvies de les comarques gironines. Hi trobareu cançons amoroses, picaresques, religioses, històriques, de bressol, polítiques...aplegades ja sigui a partir d'entrevistes o de col.laboracions externes.

Gràcies Barbara
i Bon Nadal a tothom! fins divendres dia 10 de gener!


2 kommentarer:

  1. No pot ser que no vegem més la Montse a les fotos, tot i que s'entén perquè els seus fills ja són grans. Esperem veure't quan vinguem a KVH Montse i que us continueu comunicant amb la Mireia. I que continuï venint a les festes. Una abraçada molt forta, Montse

    SvarSlet
  2. Preciosos, preciosos aquests ocells. No em canso de mirar-los i cada vegada els veig més gràcies

    SvarSlet