Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

3. feb. 2014


Quan vaig començar a crear/donar aquestes classes l'any 2008 ho vaig fer pensant en la Carla, la meva filla, que ara ja té 7 anys i va al grup de mitjans. Ella en tenia 2. Sense ella, i sense les circumstàncies que ens acompanyaven, jo no hagués donat mai classes a nens i nenes. Ni de català, ni de psicomotricitat. N'estic bastant segura. 

Ho vaig fer per mi, és a dir, per ella i per mi: perquè ella i jo ens poguéssim conèixer de forma profunda. No només a través de jocs, contes, cançons i exercicis varis, sino a través d'altra gent amb qui compartir un món. 

El que ha passat és que hem tingut la sort -ella i jo- de poder compartir aquesta il.lusió, i aquesta necessitat amb molta altra gent. I ara hem establert un món i uns vincles que ens fan com són. 

Ara ja no només es tracta del meu vincle amb ella, sino de tots els vincles que he establert amb vosaltres, i de tots els que vosaltres establiu entre vosaltres, i amb els altres de més enllà. Ara ja m'he compromès amb vosaltres. I no us podeu imaginar la il.lusió que em fa quan m'expliqueu com es viu aquest món de "les classes de la Mireia" des de casa. 
Encara recordo un comentari de l'Emma Castellarnau un divendres que havíem de celebrar la festa d'estiu al pati de casa seva, ara fa un parell d'estius: "Papa. Avui no anem a casa la Mireia. Avui la Mireia sóc jo!"

Aquest cap de setmana la Noemí m'ha passat aquest video de la Freia i l'Isolda, que van a la classe de petits, interpretant el fantàstic tema de M'he comprat un elefant, un dels hits de la temporada. Mirar-lo a mi m'emociona.

Que sapigueu que les vostres fotos, videos o històries que tinguin a veure amb les classes sempre seran benvingudes, si teniu ganes de compartir-les des d'aquest blog.
Gràcies, Noemí!!!!

1 kommentar: