Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

10. mar. 2014


Divendres passat vam fer classe a l'habitació del costat de la que ocupem normalment. Jo tenia la il.lusió de que a partir d'ara aquesta habitació ens podria funcionar de local, però sembla ser que no serà possible. Fem massa soroll. I és que en fem, de soroll. També fem coses amb veu baixa. De fet, sovint treballem buscant matisos de so, de to, de tensió, d'energia....i és en aquest viatge on anem descobrint noves paraules i repetint les que ja sabem. Si haguéssim de fer sempre classe de català de baixa intensitat, i no poguéssim viatjar per altres intensitats, doncs no podríem anomenar més de la meitat del món, i de català, doncs només n' aprendríem un troç. Així de clar.
Com que estrenavem local, vam estrenar moltes cançons -aviat ja podrem fer un cançoner nr.2!!- i vam dir adéu a l'hivern explorant les possibilitats d'un objecte que forma part de les nostres vides d'hivern daneses: els  "blå futter", que són aquests plàstics blaus que t'has de posar als peus per no embrutar-ho tot, quan vens de trepitjar neu i bassals a fora. Com que tenen un elàstic, te'ls pots posar a moltes parts diferents del cos i s'aguanten, de manera que fan visible la part, per un mateix i pels altres. Són perfectes per crear consciència de moviment, perquè fan visibles les parts del cos que atrapen. Vam fer peixos blaus amb les mans, vam fer ballar les "sabates noves" i vam jugar a senyores que es banyen i no es volen mullar el cap. Mireu-vos les fotos. Quina dolçor!!
Jo no sé si els d'Afers Exteriors ens creuran, quan els expliquem que aquestes classes de català van "en serio"....


1 kommentar:

  1. Oh quines coses que feu i amb quin material! I com sembla que us hi divertiu! Mireia, trobes iniciatives a tot i per a tot. Mai se m'hauria acudit que es pogués fer res amb aquestes bosses. És fantàtic que us hi poguem veure en les fotos. En quan al local. ara tornareu al de sempre?

    SvarSlet