Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

18. dec. 2016


I diumenge 4 de desembre vam fer l’ultima sortida del semestre, amb els grans. Vam agafar el tren i ens vam plantar a Odrupgård, un museu dedicat a l’exposició d’obres pertanyents al impressionisme francès i el romanticisme danès. Ara mateix es pot visitar una exposició dedicada exclusivament a Monet, i connectada a l’exposició una instal.lació interactiva per nens que reprodueix un paisatge d’una de les obres del pintor.
Abans d’entrar al museu d’ Odrupgård ens vam passejar una estona pel Kunstpark Odrupgård, a l’exterior, on entre altres coses hi ha la nova esculptura de l’Olafur Eliasson (http://ordrupgaard.dk/portfolio_page/kunstlegeplads-2016/) i el laberint de miralls del Jeppe Hein (http://ordrupgaard.dk/jeppe-hein/).

Tant l’anada com la tornada amb tren van ser definitives. A l’anada vam mirar-nos imatges de pintura realista i pintura impressionista, les vam comparar i vam mirar de trobar paraules que les definissin. Mai oblidaré la resposta de la Carla Cayuelas a la meva pregunta de Què deu voler dir, “un moment fugisser”?: doncs és un moment que fot el camp, va dir tota tranquil.la.
A la tornada vam acabar jugant a explicar-nos coses sense dir cap paraula en danès. Tots esverats, cada vegada que a algú se n’hi escapava una, el senyalàvem i ens cargolàvem de riure, com si l’assenyalat hagués fet la cosa més prohibida del món. El joc va sorgir arrel d’una avaluació del semestre, en la que cadascú va dir-hi la seva. Jo els vaig dir que el repte bàsic era el de comunicar-nos en català en les estones on jo no estableixo un marc concret de treball amb un exercici o dinàmica de treball. Tots tenen tendència a passar-se al danès, de seguida que els dóno espai i temps per “descansar”. Uns més que d’altres, és clar.


Us penjo unes quantes fotos que vam fer durant la tarda:
anant cap al museu 


Kunstpark Odrupgård
El jardí màgic de Monet

 berenar al cafè d'Odrupgård


A la tornada des del museu fins a l'estació l'Oriol, el pare de la Maria, ens va fer de taxista. Tot un luxe. Gràcies!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar