Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

6. mar. 2017

Diumenge 5 de març vam fer una classe de català nedada. Una classe de natació en català. A la piscina de l'Institut for Idræt de la ciutat. Tothom -jo inclosa- va sortir molt content.

Aquí abans d'entrar.D'entrada, vam recordar uns quants verbs, noms i adjectius relacionats amb el context. En Lluís ens havia escrit unes quantes paraules a una pissarra que teníem al costat de la piscina: surar, capbussar-se, agafar i treure aire, braçada, fons, superfície, sec, moll i moltes d'altres. Les vam llegir i comentar.I després, a l'aigua!
                  
              


Exercicis de respiracióno tinc fotos de tot, perquè jo també nedava... us penjo un parell de fotos més del partit de waterpolo, els salts de trampolí i la lectura i dictat finals, després de la dutxa i la sauna.
Així és com aprenen el català els nens a Catalunya.....nedant, menjant, dormint, barallant-se, pujant muntanyes, baixant-les, aburrint-se, mirant, pensant, comptant...en català.Ingen kommentarer:

Send en kommentar