7. okt. 2017

Microsculpture

Diumenge 1 d’octubre, en la segona sessió de l’any amb el grup de grans, vam parlar d’insectes. Vam anar a veure l’exposició MICROSCULPURE i vam estar al taller que el Museu de Geologia ha organitzat com a activitat complementària a l’exposició. I aquesta vegada vam comptar amb la col.laboració especial de la biòloga catalana Alba Redó Riveiro, que ens va acompanyar durant la visita a l’exposició i va estar amb nosaltres mentre treballàvem al taller.
Levon Biss, autor de les fotografies és un fotògraf anglès que per aquesta sèrie ha desenvolupat una tècnica fotogràfica  especial per a captar detalls de forma molt precisa. L’exposició és breu, però molt bonica, i penso que és una d’aquelles exposicions que desperten, que aixequen la curiositat i el desig de mirar-se les coses de més a prop, i des d’angles diversos. A part de visitar l’exposició, mirar-nos bé els insectes de les vitrines, i fer moltes preguntes a l’Alba, vam jugar a fer d’entomòlegs que claven insectes a una agulla, i vam visitar l’hivernacle del jardí botànic. Ah, i vam jugar a un joc nou per aprendre’s els noms que és tota una descoberta.


Ells s’ho van passar molt bé. Jo també vaig disfrutar molt de la sessió, però d’una manera molt menys lleugera que la d’ells, fent un intent constant de posar els peus a terra i estar present en l’espai i en l’activitat que ens ocupava. Viure l’1 d’octubre des de lluny és un repte difícil d’explicar, i que s’ha d’explicar –si es pot- en un context que no és aquest.




'

























Ingen kommentarer:

Send en kommentar