Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

15. dec. 2017

Diumenge 5 de novembre vam fer la tercera sessió del curs amb el grup de grans, ben agafats de la mà d’Alba Nadal, una ballarina catalana que després de fer estudis a Manresa i Barcelona i passar per Madrid i Londres, va arribar a København el 2004 per ballar amb la companyia del teatre reial de la ciutat. L’Alba va fer per manera que tot el grup poguéssim accedir a l’interior del Det Kgl Teater (el Teatre Nacional), un edifici emblemàtic del 1748 que està situat a Kongens Nytorv. Amb l’Alba vam recórrer l’interior de l'edifici de dalt a baix, vam fer gimnàs, vam ballar, i vam parlar sense parar durant tres hores fantàstiques! 

Vam començar la ruta al seu camerino, vam passar per el rereescena, l’escena, la platea i les llotges, l’espai on es construeixen les escenografies, el taller de vestuari, l’escola de ballet, i vam acabar a les sales d’assaig i els estudis, on vam jugar i ballar una bona estona.

Hi ha pocs nens d’aquesta ciutat que hagin tingut la oportunitat de fer un viatge per l’interior d’aquest edifici tant emblemàtic, i en aquestes condicions. Jo li estic infinitament agraïda a l’Alba, i em sembla un gest de generositat infinita, el seu.

La sessió de desembre i última del 2007 va girar entorn del Trencanous, ballet que es programa en el teatre cada Nadal i en el qual balla l’Alba. Vam parlar de l’argument i de la música romàntica, vam dibuixar escenografies possibles i vam menjar pastís de xocolata i nous. Al vespre, preparadíssims i satisfets, vam anar a veure la funció amb els pares i ens vam mirar l’Alba ballar, de lluny.


Us deixo amb un feix de fotografies de la sessió de novembre. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar