Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

20. okt. 2018

Wordpress Photo
El passat 7 d'octubre vam anar a veure l'exposició de World Press Photo (Politikens Hus) i la de Nikolaj
Kunsthal Huskmitnavn: Tegn amb el grup de grans. 

A Politikens Hus vam començar amb una descripció en grup de les quatre fotografies que estan exposades a l’entrada de l’exposició: són totes quatre fotografies que han fet fotògrafs de premsa danesos. Tot mirant-les, vam treballar qüestions de vocabulari específic relacionat amb la composició de la fotografia i amb els temes que s'hi plantegen:
-       els refugiats (en aquest cas els rohingyas, i a partir de l’article de la Blanca Garcés 
-       els trastorns de la conducta alimentària, els hàbits alimentaris
-       el niqab i els costums relacionats amb la vestimenta
Arrel dels comentaris en grup, vam parlar també de com estructurar una presentació. Després, per equips, van encarregar-se ells de presentar altres fotografies que jo prèviament havia seleccionat i que plantejàven temes com el medi ambient i les conseqüències que el canvi climàtic té sobre la vida dels animals, els toros i els cursos de natació per a dones musulmanes a Zanzibar. 


 A Nikolaj Kunsthal vam visitar l'exposició i vam comentar un llibre que recull les creacions que el dibuixant/artista Huskmitnavn fa combinant dibuix i manipulació del paper tot creant efectes tridimensionals.  Per acabar vam jugar a fer creacions com les de Huskmitnavn.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar