Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

19. feb. 2012Els dos sastres impostors (foto 1) que van convencer a l'Emperador (foto 2) de que tenien la tela més bonica del món, una tela tan prodigiosa que es feia invisible als ulls d'aquelles persones que eren ximples o dolentes. Després d'explicar el conte del vestit nou de l'Emperdor, hem parlat de coses invisibles i coses transperents. I ens hem mirat un parell de videos del Pep Bou fent bombolles.


Amb els més petits, grup que ha començat aquest 2012, hem estat treballant a partir de les propostes de Skrivedans, un mètode que combina l'estimulació de la sensibilitat musical i auditiva amb la dansa i el traç sobre el paper. Hem fet de vulcans tot guixant sobre el paper, i en acabar hem anat a visitar, fent caminets amb les ceres, els vulcans dels altres.

1 kommentar:

  1. Que originals els titelles d'El vestit de l'emperador.

    Gràcies per les explicades i fotos d'aquest blog. Els avis de fora ens agrada molt, com podeu suposar

    SvarSlet