Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

24. sep. 2018

A la segona sessió del curs amb el grup de grans, el dia 2 de setembre, ens acompanya l'Iñaki, i la cosa va de música: estils musicals, sistemes de reproducció de música i la feina del DJ. 
Comencem amb una xerrada i audició sobre el estils musicals: jazz, clàssic, rock, pop (indi), heavy metal, electrónica, country, etc. A l’aire lliure. Després anem a Accord i comprem CDs i vinils a la secció d’ofertes: Nørrebrogade 90. Carregats de música, agafem les bicicletes i pedalem fins a casa l’Iñaki, on fem una xerrada sobre diverses formes de reproduir música, aprenem com funciona un tocadiscs, ens mirem diversos tipus de discs fonogràfics (vinils), ens mirem la taula de mescles, parlem de velocitat, to, pulsació, ritme, revolucions.  Descobrim els instruments electrónics de l’Iñaki, joguines velles de les quals l’Iñaki n’ha modificat el circuit. Parlem de caixes de ritmes, sintetitzadors, samplers. I acabem gravant cadascú un so per què l’Iñaki ens el barregi amb els sons dels altres i en faci el tema de la festa de cloenda.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar