25. sep. 2010

Ossos



Iniciar i treballar el moviment a partir del sistema ossi (sentir els ossos, tocar-se els ossos, mirar-los, moure els ossos) és una molt bona manera de treballar la claredat, la lleugeresa, i la forma, i per tant també la consciència d'estructura i la relació amb l'espai. És evident que els nens petits no treballen amb el mateix grau d'atenció i concentració que els adults, però en canvi juguen amb avantatge quan es tracta d'imaginar, jugar, intuïr i deixar-se endur.
Ahir ens miravem l'esquelet que tenim a la classe -concretament el crani, l'escàpula, i els braços - i miravem de trobar els mateixos ossos en el pare o la mare. Després vam construir la mateixa estructura tot jugant amb uns penjadors de roba: els vam vestir, els vam fer un cap amb un globus, i els vam convidar a ballar. Aquesta dansa els haurà donat, confio, una imatge més per a poder construir mentalment el seu cos i per situar aquest cos en l'espai. Dues coses que em semblen importantíssimes per anar pel món.
Després els vaig donar uns esquelets perquè els pintessin, sense donar-los cap instrucció concreta. Dels nens de tres o quatre anys no n'hi va haver ni un que pintés l'esquelet sense tenir-ne en compte l'estructura.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar