Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

29. aug. 2012

Que bé que ja heu tornat!

Reprenem les classes després de l'estiu. Per fer les últimes tretze abans del Nadal, que és quan acabem el curs i fem la festa! Aquí anem al revés. El curs no va d'estiu a estiu sino de Nadal a Nadal. Una mica per casualitat, i malgrat que aquesta no sigui la sol.lució més pràctica.

Hem començat reprenent alguns dels exercicis amb els que acabàvem abans de les vacances i elaborant-los de nou; treballant les estacions i el temps atmosfèric; amb la intenció de treballar més la memorització de textos i baixar més sovint els cançoners del prestatge; amb danses noves; amb els petits, hem experimentat amb les nocions de dins i fora des del moviment i a partir de dibuixos i sons; i tinc una llista llarga d'idees, coses que vull anar provant, coses que em tenen curiosa. Amb el grup de grans, tenim un secret.

Aquí una litografia que il.lustra la faula d'Isop El vent del Nord i el sol, que vam explicar la setmana passada amb els petits i que explicarem amb els mitjans divendres vinent. Una faula interessant que parla de la força, l'esforç i l'èxit. També penjo una il.lustració del conte Dobrunca i una foto de la roda del temps que tenim ara a classe: tant una com l'altra les hem fet servir per parlar de les estacions.


1 kommentar:

  1. Nosaltres també celebrem que hagueu tornat i em sembla que hi ha nenes i nenes nous. Ja us anirem veient. (Per cert, algun any de naixament dels petits es deu haver d'esmenar) Fins cada setmana.

    SvarSlet