Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

31. aug. 2013Aquí unes quantes imatges de la feina que vam fer ahir. Amb els petits vam treballar la consciència de columna vertebral amb diferents exercicis psicomotrius (resseguir la columna del pare amb els dits, a poc a poc, fent el cargol; avançar drets i a quatre potes sostenint els sacs liles de lavanda - cantant la cançó del burro valent que carrega i no se'n sent...) i el conte dels animals que volen saber quin gust té la lluna, i fan una torre amunt, amunt, fins a tocar-la. Una torre com la columna.
Amb els mitjans vam fer un altre programa, i vam recuperar un conte que feia temps que no explicavem. Vam acabar la sessió treballant una de les cançons del cançoner.
I amb els grans, una cosa nova, que penso que aniré desenvolupant. Jo havia preparat uns puzles per treballar amb ells, i els vaig donar 8 peces a cadascú. L'exercici consistia en fer el puzle a base d'explicar-se uns als altres què tinc i què em falta.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar