Om mig

Mit billede
Les sessions de PSICOMOTRICITAT I LLENGUATGE que des del 2008 imparteixo aquí a Copenhaguen són un espai on fer ús del català fora de l’àmbit familiar, i una oportunitat de compartir l' aprenentatge amb altres families catalano-daneses. El que a mi em resulta fascinant és ajudar a aquests nens i nenes a ampliar la seva capacitat de comprensió i expressió en català fent un treball que integri aquest procés amb altres processos essencials d’aprenentatge a nivell cognitiu, motriu i afectiu. En aquest sentit el treball de llenguatge es fa a través d’activitats molt diverses que pretenen potenciar i desenvolupar, per una banda, la memòria, la imaginació, la sensibilitat, la capacitat perceptiva, associativa, representativa i simbòlica, i per altra banda pretenen estimular i afinar la consciència corporal, la coordinació, el ritme i els sentits. Totes les activitats que proposo pretenen crear un marc on els nens i nenes puguin prendre consciència de si mateixos, reconèixer com a propis els propis pensaments i emocions, i establir els propis límits. En aquest blog faig registre de les activitats que anem fent i de les experiències i reflexions que se'n desprenen.

24. sep. 2018

Where children sleep

Where children sleep  és un recull de fotografies del fotògraf James Mollison. Són tot fotografies d'espais on dormen nens i nenes d’arreu del món: Estats Units, Mèxic, Brasil, Anglaterra, Itàlia, Israel, Kenya, Senegal, Lesotho, Nepal, Xina, Índia…
Al costat de cada fotografia de l'espai hi ha un retrat del nen o nena en qüestió. Es tracta de nens i nenes de provinències socials molt diverses, edats diverses, situacions vitals molt diferents. Les imatges dels llocs on aquests nens i nenes tanquen els ulls i es retroben amb si mateixos expliquen la història d’aquestes vides tan diferents d’una manera molt concreta, contundent i lliure de judici. 

A la darrera classe amb els petits i els mitjans el passat 21 de setembre vam mirar-nos algunes de les fotografies i les vam descriure. Tot seguit els vaig passar fotografies de les seves habitacions aquí a Dinamarca. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar